Om mig

Jag heter Emma Bergman och är utbildad legitimerad dietist från Göteborgs universitet och tog min examen 2014. Efter examen fortsatte jag mina studier med kurser inom idrottsnutrition och diabetesbehandling ur ett kostperspektiv. Mat och hälsa är två komplexa begrepp och världar som länge intresserat mig och jag insåg snabbt att jag hade hamnat på rätt utbildningsbana den där hösten år 2011.

 

Jag har under två år arbetat som dietist i primärvården i Skåne där jag fått med mig en bred erfarenhet av kostbehandling vid många olika hälsotillstånd och sjukdomar hos både barn och vuxna. Där har jag på allvar sett matens betydelse i många olika sammanhang. Jag har också lärt mig och fascinerats över hur känslomässigt laddat detta ämne kan vara.

Jag är uppvuxen i Blekinge men bor nu i Kristianstad. Jag arbetar idag deltid som tränare på NIU orienteringsgymnasium i Olofström i Blekinge och utöver det driver jag mitt företag med mål att inspirera andra till enkel och sund matglädje och individanpassad kost. Jag arbetar med:

  • Individuell kostrådgivning
  • Idrottsnutrition
  • Inspirationsföreläsningar mot företag
  • Föreläsningsverksamhet

Idrott och fysisk aktivitet ligger mig lite extra varmt om hjärtat och varit en del av mig sedan barndomen och ger mig otroligt mycket glädje. Jag är elitsatsande orienterare med mål att nå nationell och internationell toppnivå närmsta åren. Idrotten påminner mig ständigt om kostens betydelse för prestations och tränings- och rörelseglädje.